Belépés
menusgabor.blog.xfree.hu
"A világ pocsolya, igyekezzünk megmaradni a magaslatokon." / Honoré de Balzac / Menus Gábor
1940.08.11
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Ujgurok – a nép, amely csak a magyart tartja rokonának
  2022-11-13 19:00:09, vasárnap
 
 




UJGUROK - A NÉP, AMELY CSAK A MAGYART TARTJA ROKONÁNAK
2012.08.05.


Ujgurok gyökerei - a nép, amely a nomádok közül csak a magyart tartja rokonának.


Az ujgur testvéreink ("fehér emberek hosszú, világos hajjal" - ahogyan egy korabeli kínai utazó látja őket), akik a Sárga folyó és a mongol sztyeppék között éltek.

Az évszázadok során a szomszédos, kisebbrendűségi komplexussal igazán nem vádolható Középső Birodalom mindig is megpróbálta bekebelezni őket, ha nem egyéb, már csak az itt húzódó - és nagyon komoly gazdasági hasznot hajtó - Selyemút feletti totális ellenőrzés okán.

A hivatalos kínai álláspont szerint Hszincsiang, (vagyis az “új határvidék") már az időszámításunk előtti első században a Mennyei Birodalom szerves részévé válik - persze ezzel az indokkal az ujgurok (akiknek őseit a bizánciak “fehér hunoknak" nevezték) nagyon nem értenek egyet.







Amint az Kőrösi tanárának, Benkő Ferencnek földrajzkönyvéből kiderül, “Nagy és Kis Bukária" akkori fogalmak szerint lényegében Turkesztánnal azonos és az Aral-tótól Észak-Kínáig és Mongóliáig elnyúló hatalmas terület volt.

Nevezetesen: “Nagy-Bukária" tulajdonképpen Turkesztán nyugati része és egészen a Musztag-ata hegységig terjed. “Kis Bukária" viszont a Musztag-ata vidékétől keletre eső, Kínához tartozó terület, és a mai értelemben vett Kelet-Turkesztánnal azonos, a Tarim-medencében fekszik, amelyet északon a Tien-san, délen pedig a Kien-lun hegyláncai vesznek közre, s keleti felé a Góbi-sivatagot is magában foglalja.

Csoma kutatói felfogásában a kitűzött cél nemcsak a magyar őshaza megtalálása volt, hanem a magyarok rokonának tekintett hunok ázsiai őstörténetének tisztázása is.

Ázsiai utazásom tárgya: kikutatni a magyarok első település helyeit. Összegyűjteni történelmi tetteinket, megfigyelni a hasonlóságát, ami több keleti nyelv és a mi anyanyelvünk között van.

- írja.

Különféle források szerint Kőrösi Csoma Sándornak a göttingeni egyetemen folytatott tanulmányai során két olyan tanára is volt, aki arra ösztönözte, hogy a magyarok eredetét kutassa.

Az egyik Eichhorn, akit híres orientalistaként ismer a nyugati világ.

A másik pedig az antropológia megalapítója Blumenbach professzor volt.

Kőrösi az utóbbi révén tette magáévá az ujgur elméletet.

Ugyanis a professzor irányította rá figyelmét arra, hogy a magyarok valószínűleg a kínai évkönyvekben sokat szereplő ujguroktól származnak.

De ő volt az is, aki arra biztatta tanítványát, hogy a magyarságnak ezt az állítólagos őstörzsét, és ezeknek eredeti hazáját felkeresse.







Mint ismeretes Kőrösi Csoma Sándor végül is sohasem jutott el az ujgurok közé.

Személyes véleményem szerint ebben - nagy valószínűséggel - az is akadályozhatta, hogy nem volt muszlim, nem ismerte a szükséges mértékben és alapossággal az iszlám vallást, az iszlám kultúrát.

Abban a korban - és ezt bizton állíthatom - egy ilyen cél megvalósítása, a megfelelő tudás nélkül eleve kudarcra volt ítélve.

Hogy mit talált volna Kőrösi, ha eljut a céljához és találkozik az ujgurokkal?

Erre most nem térnénk ki részletesen, de egy dolgot mégis elmondunk:

Mukliszi Juszupbek, ujgur történész, aki a 30-as években a kínaiak által alapított nemzetiségi főiskolán, 1941-ben, Urumcsiban végezett, azt állítja:

Az ujgur nép őslakos Ázsiában, eredetükről az a legenda járja, hogy élt Közép-Ázsiában két testvér, “10 ujgur" és “9 ujgur".

Tőlük származik e pusztai nép két csoportja: a kínai Hszincsiang területén élő népcsoport a “9 ujgur" népe, míg a “10 ujgur", az onogurok Európába vándoroltak, s ők a magyarok ősei - tartja a máig is élő legenda.

Az ujgurok a mai napig számon tartják a magyarságot, mint távoli rokonokat. 14 milliónak tudjuk az Európában élő magyarok számát, mi Kelet-Ázsiában 22 millióan vagyunk, így a törzs leszármazottait 36 milliós lélekszámúra becsüljük.


Ujgurisztán egy megszállt ország





Ujgurisztán az ujgurok otthona volt legkevesebb 2000 éven át, amely idő alatt kisebb megszakításokkal szabad és független ország volt, szemben a kínaiak állításával, mely szerint Ujgurisztán ősi, elválaszthatatlan kínai föld.

A történelmi tények világosan bizonyítják, hogy Kína ezen állítása történelem hamisításon alapszik, annak a reményében, hogy az elnyomás és az asszimiláció eredményeit idővel legitimálhatja a világ szemében.

A kínai inváziók sora Kr. e. 104-ben kezdődött, és azóta Ujgurisztánt többször foglalták el kínai csapatok, ám ezek a megszállások soha sem voltak hosszú életűek. A következőkben néhány történelmi adalék a kínai megszállásokról:

1. A Wu ti korban, Li Kuang tábornok Kr. e. 104-ben elfoglalta Ujgurisztánt, de Ujgurisztán népe visszaszerezte függetlenségét Kr. e. 86-ban, a kínai katonák legyőzésével.

2. A Hsuan Ti korban, Chang Chi tábornok megtámadta és elfoglalta Ujgurisztánt Kr. e. 59-ben. Azonban Kr. e. 10-ben az ujgur kánok legyőzték a kínai seregeket és visszanyerték szabadságukat.

3. A Ming Ti kor Második Kán Dinasztiája idején Pan Chao tábornok belháborút indított Ujgurisztán megtámadásával, Kr.u. 73-ban. Ez a háború mintegy 28 éven át tartott. Kr. u. 102-ben Pan Chao visszatért Kínába, majd egy évre rá fiának Pan Yungnak menekülnie kellett az őt legyőző ujgur kánok elől. Ekkor Ujgurisztán újból visszanyerte biztonságát és függetlenségét.

4. A Topa(Wei) korban, Ujgurisztán adót volt köteles fizetni Kínának, 448-tól 460-ig.

5. 657-ben a Tang dinasztiabeli Kau Tsung elfoglalta Ujgurisztánt, de 669-ben a Gök Türk kánok kiűzték a kínaiakat Ujgurisztánból.

6. 747-ben Kau Tsung a koreai Kao Sien-chi tábornokot nevezte ki a kínai seregek parancsnokává és megbízta az egymással hadakozó ujgur kánok egy csoportjának támogatásával.

Ez a tábornok kihasználva az ujgurok megosztottságát, rendkívül agyafúrt és kegyetlen módon állította szembe egymással az ujgurokat, és így sikerült Ujgurisztánt kínai alávetettségbe taszítania.

Azonban az ujgurok 751-ben arab segítséggel megsemmisítették Kao Sien-chi erőit és így elnyerték függetlenségüket.







Kr. e. 104 és Kr. u. 751 között hat kínai hadjárat indult Ujgurisztán ellen
.
Ezalatt a 855 év alatt, a kínaiak mindössze 157 évig uralták Ujgurisztánt, és mint ahogy a hadjáratok gyakorisága mutatja, ez az uralom mindvégig csak részleges és időleges maradt.

A fennmaradó 698 évben Ujgurisztán szabad és független ország volt.

Abban időszakban (Kr. e. 104-Kr. u. 751) általánosságban baráti volt viszony és kereskedelmi kapcsolatok létesültek Ujgurisztán és Kína között.

Az újabb keletű kínai történelmi könyvek és politikai szándék ezeket a kapcsolatokat hátsó szándékoktól öveztetve úgy igyekszik beállítani, mint Ujgurisztán Kínának való alávetettségének bizonyítékát, hogy így legitimálják Ujgurisztán iránti igényüket.

Miután az arab, türk és tibeti erők kiűzték a kínai megszállókat 751-ben, mintegy 1000 esztendő telt el a kínai mandzsu uralkodók hódításáig.

Ez alatt a hosszú időszak alatt nem Kína volt az egyetlen fontos diplomáciai tényező Ujgurisztán számára.

Az ujgurok önkéntesen csatlakoztak a Mongol Birodalomhoz, ahol 207 éven keresztül megtartották függetlenségüket és fontos szerepet játszottak annak kulturális és politikai életében.

A fennmaradó 800 éven keresztül Ujgurisztán teljesen független volt, a jólét és fejlődés saját útját járta.

A mandzsu hódítók mintegy egy millió polgári lakos élete árán 1876-ban elfoglalták Ujgurisztánt és formálisan is betagolták a Mandzsu birodalomba, Xingjiang (vagy Sinkiang, amelynek jelentése “új tartomány") Tartomány néven.

Ezen időtől fogva Ujgurisztán folyamatosan katonai közigazgatás alatt állt.

1949-ig 42 fegyveres felkelés tört ki (átlagosan négyévente) a mandzsu uralom ellen, a függetlenség visszaszerzéséért.

1933-ban az ujgurok Ujgurisztán déli részén megalakították a Kelet-Turkesztáni Iszlám Köztársaságot, majd Ujgurisztán egészén a második Kelet-Turkesztáni Köztársaságot.

Az előbbi államalakulat 3 évig, míg az utóbbi 5 évig állt fenn.

A kommunista Kína 1949-ben foglalta el Ujgurisztánt, és 1955-ben változtatta XUAR-ra a nevét.

A kommunista Kína, azóta gyarmatosító uralmat valósít meg Ujgurisztánban.

Az ujgurok leírhatatlan szenvedéseket kellet kiálljanak az embertelen idegen elnyomó uralom alatt. Dacára a szenvedéseknek és a kulturális genocídiumnak az ujgurok lelkét nem sikerült megtörni.

A hozzáférhető kínai források szerint, az ujgurok 1954 óta, a kockázatok és veszélyek ellenére tüntetéseket és felvonulásokat szerveznek, földalatti mozgalmakat alakítanak, hogy kivívják jogegyenlőségüket vagy akár függetlenségüket, harcuk mely csúcspontját 1996-ban érte el, soha sem szűnt meg.

Az ujgurok építette Ming Oy vagy az Ezer Buddha Temploma még megtekinthetők Kucha, Turfán és Dunhuang városaiban, ahol a kanchou ujgurok éltek.







Kucha városában több mint 50 buddhista templom, könyvtár és a szegényeket istápoló népjóléti intézmény volt.

Hotan városában 14 nagy és számos kisebb kolostor állt.

Az ujgurisztáni ujgurok 934-ben vették fel az iszlámot, a Karahanida Satuk Bughra Kán uralkodása alatt. Azóta az iszlám az ujgurok egyetlen vallása, mind a mai napig.

Az ujgur hatalom, tekintély és kultúra a történelem hosszú folyamán át virágzott és több mint 1000 éven át uralta Közép-Ázsiát majd meredek hanyatlásba kezdett a mandzsu invázió után, majd a nacionalista de különösképp a kommunista Kína uralma alatt.


Magyar Tudat


Link


UJGUROK ÉS A MAGYAROK, TestVérNép!

Link


"BÜSZKÉK VAGYUNK, HOGY A MAGYAROK ŐSI TESTVÉREINK": az Ujgur Világkongresszus üzenete a testvéri Magyar néphez - VIDEÓ 2015. nov. 7.


Ümit Hamit, az Ujgur Világkongresszus vezetője a Magyar népnek üzent, minden magyar embert a testvéreinek vannak az ujgurok, szívmelengető üzenet a magyarság számára.

Kevesen tudják, de ma már egyre elfogadottabb és egyre több helyen hangoztatják, hogy a magyarság által a múltban a Távol-Keleten hátrahagyott ujgurok magyaroknak vallják magukat.

Legalábbis félig-meddig, mivel a magyart testvérnépként kezelik, saját magukat pedig az ősmagyarok rokon népének tartják.

Nem véletlen, hiszen történelmi feljegyzések emlékeznek meg róluk, mint “fehér hunokról".

A temetkezési szokásaik, a néptáncuk, a zenéjük és a dísz motívumaik mind megegyeznek a magyar ősi motívumokkal.

Hiszen egy tőről fakadnak...

Korábban már a titokterminál is írt arról, hogy Ujgur területen találtak rá egy 4000 éves ősmagyar törzs temetkezési helyére.

A sírokban talált emberek kifejezetten sok közös vonást hordoztak a magyar emberekkel kinézetre és a genetikai vizsgálatok is rokonságot mutattak ki.

Erről ide kattintva olvashatsz részletesebben.

Link


20 millió ujgur él külföldön, és folyamatosan harcolnak saját függetlenségükért, és népük, kultúrájuk megmaradásáért.

Ma az ujgurokat ugyanúgy elnyomás fenyegeti, mint az elmúlt évtizedekben...

Testvérnépünk rengeteg dologban hasonlít ránk: zeneileg, a motívumaikat, öltözködésüket, világfelfogásukat tekintve is.

A küzdeni akarásuk és dacos lázadásuk is az 48-as és 56-os harcosságra emlékezteti a magyarokat.

Jusson el minden magyar szívéhez ez az üzenet.

Melengesse fel lelkünket és hitünket arról, hogy egy napon majd minden nemzet, mely a magyarsággal egy tőről fakad, egyesül majd egy új világban.


Link


Az Ujgur Világkongresszus üzenete a testvéri Magyar néphez

Link


Rokonainknál, az ujguroknál
/Négyezer éves történelmük, szépséggel és titkokkal teli kultúrájuk van - ők az ujgurok. Távoli földön, Belső-Ázsiában élnek, de a magyarokat rokonaiknak tartják. Bármennyire is furcsa, sokkal többet tudnak rólunk, mint ahogy azt gondolnánk./

Link


"A magyarság hatalmas érték, ám egyben hivatás és küldetés is"

Link








 
 
0 komment , kategória:  Történelem  
Címkék: függetlenségüket, világkongresszus, orientalistaként, alávetettségének, megsemmisítették, megszakításokkal, valószínűséggel, kisebbrendűségi, általánosságban, megszállásokról, leszármazottait, megosztottságát, öltözködésüket, akadályozhatta, részletesebben, megtekinthetők, függetlenségét, tulajdonképpen, visszaszerezte, időszámításunk, ujgurisztánból, legitimálhatja, megtámadásával, testvérnépként, megmaradásáért, alávetettségbe, felvonulásokat, ujgurisztánban, szenvedéseknek, megalakították, őstörténetének, genocídiumnak, köztársaságot, szabadságukat, dinasztiabeli, támogatásával, nomádok közül, magyart tartja, korabeli kínai, mongol sztyeppék, évszázadok során, hivatalos kínai, időszámításunk előtti, bizánciak “, magyar őshaza, magyarok rokonának, magyarok első, göttingeni egyetemen, magyarok eredetét, egyik Eichhorn, nyugati világ, másik pedig, AMELY CSAK MAGYART TARTJA ROKONÁNAK, Mennyei Birodalom, Benkő Ferencnek, Aral-tótól Észak-Kínáig, Kőrösi Csoma Sándornak, Kőrösi Csoma Sándor, Mukliszi Juszupbek, Hsuan Ti, Chang Chi, Ujgurisztánt Kr, Azonban Kr, Ming Ti, Második Kán Dinasztiája, Ekkor Ujgurisztán, Ujgurisztán Kínának, Mongol Birodalomhoz, Kelet-Turkesztáni Iszlám Köztársaságot, Kelet-Turkesztáni Köztársaságot, Ming Oy, Ezer Buddha Temploma, Karahanida Satuk Bughra Kán, Magyar Tudat, UJGUROK ÉS MAGYAROK, BÜSZKÉK VAGYUNK, HOGY MAGYAROK ŐSI TESTVÉREINK”, Ujgur Világkongresszus, Ümit Hamit,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Albert Einstein gondolata  Facebookon kaptam  Png telefon  Facebookon kaptam  A jó emberek mindig szépek mar...  Hogy lehet megtartani  Régi emberek, akikre máig büsz...  Paul David Tripp Április 20  Elköszönt  Jó éjszakát  Png kutya  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Radikális szeretet  Az a nap, amelyik nevetés nélk...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Png férfi  Facebookon kaptam  Idő  Facebookon kaptam  Akik bántanak téged  A sors  Facebookon kaptam  210 éve született a SZÓZAT meg...  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png csokor  Jó éjszakát  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Facebookon kaptam Krisztinától  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam  Irgalom és ítélet  Sokan azt tartják  Szép estét kedves látogatóimna...  Radikális szeretet  Png telefon  Próbálj meg ...  Szívem tiéd  Png rózsa csokor  Hazára minden embernek szükség...  Minden harmadik...  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Szabolcska Mihály – Ákác...  Leonardo da Vinci gondolata  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Png csokor  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png nő  Még csak most kezdődik a nap  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Annuska bar...  Mi lenne ha  Szép napot kívánok  Facebookon kaptam  Akarat  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Png ház  Hazára minden embernek szükség...  Az igazi szeretetért rendszeri...  Leonardo da Vinci gondolata  Kaffka_Margit  Facebookon kaptam  Miért kiabálunk amikor dühösek...  Nagyon különös  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Irgalom és ítélet  Esti kép  Hazára minden embernek szükség...  Nem tudhatod  Próbálj meg ...  Facebookon kaptam  Kiss Éva - Amerre a ház lelke ...  A boldog családok mind hasonló...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  A másik dolog,  Png férfi  Zsolnay Vilmos világhírű kera...  Facebookon kaptam  Egy bizonyos határt  Mai harmónia kártyám  Varga János Veniam - Fontos sz...  Garai Gábor - Takarítás  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Soha ne kedvezz... 
Bejegyzés Címkék
nomádok közül, magyart tartja, korabeli kínai, mongol sztyeppék, évszázadok során, hivatalos kínai, időszámításunk előtti, bizánciak &#8220, magyar őshaza, magyarok rokonának, magyarok első, göttingeni egyetemen, magyarok eredetét, egyik Eichhorn, nyugati világ, másik pedig, antropológia megalapítója, utóbbi révén, ujgur elméletet, professzor irányította, magyarok valószínűleg, kínai évkönyvekben, állítólagos őstörzsét, ujgurok közé, szükséges mértékben, iszlám vallást, iszlám kultúrát, korban &#8211, megfelelő tudás, dolgot mégis, 30-as években, kínaiak által, kínai Hszincsiang, onogurok Európába, magyarok ősei, törzs leszármazottait, megszállt ország, ujgurok otthona, kínaiak állításával, történelmi tények, asszimiláció eredményeit, világ szemében, kínai inváziók, megszállások soha, következőkben néhány, kínai megszállásokról, kínai katonák, ujgur kánok, kínai seregeket, háború mintegy, kínaiakat Ujgurisztánból, kínai seregek, egymással hadakozó, csoportjának támogatásával, ujgurok megosztottságát, ujgurok 751-ben, kínaiak mindössze, hadjáratok gyakorisága, uralom mindvégig, újabb keletű, kapcsolatokat hátsó, kínai megszállókat, kínai mandzsu, hosszú időszak, egyetlen fontos, ujgurok önkéntesen, mandzsu hódítók, millió polgári, mandzsu uralom, függetlenség visszaszerzéséért, ujgurok Ujgurisztán, második Kelet-Turkesztáni, előbbi államalakulat, kommunista Kína, ujgurok leírhatatlan, embertelen idegen, kulturális genocídiumnak, ujgurok lelkét, hozzáférhető kínai, ujgurok 1954, ujgurok építette, kanchou ujgurok, szegényeket istápoló, ujgurisztáni ujgurok, ujgurok egyetlen, ujgur hatalom, történelem hosszú, mandzsu invázió, testvéri Magyar, testvéreinek vannak, magyarság számára, magyarság által, magyart testvérnépként, ősmagyarok rokon, temetkezési szokásaik, dísz motívumaik, tőről fakadnak&#8230, 4000 éves, sírokban talált, magyar emberekkel, genetikai vizsgálatok, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 14 db bejegyzés
e év: 84 db bejegyzés
Összes: 4845 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3139
  • e Hét: 22958
  • e Hónap: 62779
  • e Év: 240654
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.